Alle nieuwe tests van Tour de France 2008 blijken negatief

PARIJS. De vernieuwde tests op dopingcontroles uit de Ronde van Frankrijk van 2008 hebben geen nieuwe positieve gevallen opgeleverd. Dat heeft Pierre Bordry, directeur van het Franse antidopingbureau AFLD, gisteren gezegd. Tijdens de Tour van 2008 werden Riccardo Riccò, Stefan Schumacher en Bernhard Kohl betrapt op het gebruik van de epovariant cera. De AFLD vermoedde dat er op grotere schaal werd gebruikt en maakte afgelopen zomer bekend met een nieuwe methode een aantal hertests te zullen uitvoeren op eerdere controles. Tot de gecontroleerden behoorden de Raborenners Denis Mensjov en Laurens ten Dam, wereldkampioen Cadel Evans en enkele renners van de toenmalige CSC-ploeg, het huidige Saxo Bank. De Italiaanse wielrenner Francesco De Bonis is tijdens de eerste etappe in de Ronde van Italië van dit jaar wél positief bevonden op cera.