7 redenen om uit te gaan

Holland van het Scapino Ballet.

1 muziek

Eat This Festival

Utrecht: Theater Kikker. Van 8 t/m 10 okt. Prijs: 12/9, passe-partout 27,50 euro. www.eatthismedia.org

Drie dagen afwisselende experimentele muziek, van ambient naar dubstep en verder. Ook is er veel aandacht voor de muzikale ontwikkelingen in Bristol en Berlijn. De opening wordt verzorgd door GAS (Wolfgang Voigt), mede oprichter van het Kompakt label. Vrijdag staat in het teken van gitaar drone-bands met o.a. N, 78rpm, The Mount Fuji Doomjazz Corporation, Troum. Het festival eindigt zaterdag met een Dubstep feest (Dubstep a GoGo, Dubieus) met o.a. Shackleton, T++ en Sigha.

2 dans

Holland

Rotterdamse Schouwburg. Tijd: 20.15u. www.scapinoballet.nl

In de nieuwe voorstelling Holland geeft Ed Wubbe, choreograaf/artistiek leider Scapino Ballet, zijn gevoel over de Hollandse diversiteit vorm in moderne dans. Hij gaat op zoek naar de identiteit van Nederland.

3 muziek

Marillion

Heerlen: Theater Heerlen. Tijd: 20.00u. Kaarten: 26-37,50 euro. www.parkstadlimburgtheaters.nl

De Britse band Marillion, vooral bekend van de jaren-80-hits Kayleigh en Incommunicado, is bezig met een akoestische tournee naar aanleiding van het uitkomen van hun nieuwe (akoestische) album Less is More.

4 festival

Playgrounds

Tilburg: 013 & de Nwe Vorst. Op 8 & 9 okt. www.playgroundsfestival.nl

Gedurende dit tweedaagse festival kun je je laten informeren en inspireren met de nieuwste digitale audiovisuele kunst. Te zien (en horen) zijn o.a. muziekvideo’s, animaties, character designers en commercials. Tegelijkertijd kun je ontdekken hoe dit soort kunst wordt gemaakt tijdens lezingen en gesprekken. Vanavond organiseert Playgrounds een ‘character design-night’ met na afloop live bands in de kleine zaal van 013 en een dj in de foyer.

5 tentoonstelling

Waar draait Vathorst om?

Amersfoort: De Bron, Vathorst. Opening: 19.00u, daarna van 9 t/m 11 okt 11.00-17.00u. www.variomundo.nl

Vario Mundo stelde aan vijf internationale kunstenaars de vraag: Waar draait Vathorst om? Iedere kunstenaar vertaalde het antwoord in een eigentijds en inspirerend kunstwerk. Met Spinvis, Justin Bennett, Suchan Kinoshita, Balta en Rob Sweere.

6 muziek

De Dijk

Amstelveen: P60. Tijd: 21.00u. Kaarten: 21,50 euro. www.p60.nl

Als onderdeel van hun Nederlandse tournee betreedt vanavond de Dijk het podium van P60. Al sinds de jaren 80 maakt de band popmuziek uit een mix van blues, rock en soul.

7 locatietheater

Kaap Goede Hoop (try-out)

Rotterdam: startpunt Tolhuisstraat 107. Tijd: 19.00-22.30u. Prijs: 15 euro (incl. eten). www.theaterzuidplein.nl

Het Rotterdams Wijktheater presenteert tot en met 7 november een locatietheatervoorstelling over Katendrecht: Kaap Goede Hoop. Middels een theatrale tour beleef je oude en nieuwe ‘Kaapse’ tijden. De voorstelling start met een maaltijd in het voormalig KSV gebouw in de Tolhuistraat .