5 redenen om tv te kijken

No-nonsense-actieheld Die hard Year: 1988 Director: John McTiernan Bruce Willis PHOTOS12

1 actiefilm

Die Hard

RTL7, 20.30-23.10u.

Bruce Willis werd door deze film het icoon van de charmante, no-nonsense-actieheld die al grappend de bad guys verslaat. De actie speelt zich af op Kerstavond als politieman Willis in een poging zijn huwelijk te redden zijn van hem vervreemde vrouw gaat bezoeken en middenin een terroristische gijzeling terechtkomt. (John McTiernan, 1988)

2 romkom

Shall we dance

NET5, 20.30-22.35u.

Hollywood-remake van de Japanse film Dansu Wo Shimasho Ka van Masayuki Suo (1996). In Japan is dansen in het openbaar niet geaccepteerd, maar in de Amerikaanse versie, met Richard Gere in de hoofdrol en Jennifer Lopez als danslerares, ontbreekt het aspect van dans als maatschappelijk taboe. Gere’s vrouw (Susan Sarandon) komt via een louche detective achter het verborgen leven van haar echtgenoot, die tot een volleerd wedstrijddanser is uitgegroeid. Gere wordt verscheurd tussen twee werelden. (Peter Chelsom, 2004)

3 reality

Expeditie Robinson

RTL5, 20.30-21.35u.

Het is wel even wennen, een seizoen van Expeditie Robinson zonder aartsvader Ernst-Paul Hasselbach, die vorig jaar verongelukte in Noorwegen. Het programma wordt nu gepresenteerd door Eddy Zoëy en is dit jaar voor ladies only, maar natuurlijk bleken er tóch weer vijf mannen op een geheime missie te zijn gestuurd die inmiddels meedoen. Vorige week werden de teams heringedeeld, en dat is niet tot ieders tevredenheid.

4 paranormaal

Het zesde zintuig - plaats delict

RTL4, 21.30-22.30u.

De beste paragnosten uit eerdere seizoenen van dit programma buigen zich over onopgeloste misdrijven. De presentatie is dit jaar in handen van Robert ten Brink.

5 Geschiedenis

Andere Tijden

Ned.2, 21.30-22.00u.

In 1964 ging architect Herman Haan met bevriende kunstenaars op expeditie naar Mali, om overblijfselen van het verdwenen Tellem-volk te bestuderen.