Stem is onzekere factor in verleidelijke nummers

cd pop***

The Asteroids Galaxy Tour. Fruit

Steve Jobs zelf koos het nummer ‘Around The Bend’ van de Deense groep The Asteroids Galaxy Tour als tune bij een Apple-reclame. En dat terwijl de band nog veel betere liedjes op haar debuut-cd Fruit heeft staan: het zuigende, stampende ‘Push The Envelope’, de lome reggae-swing van ‘Satellite’, en de sixties party-soul van hoogtepunt ‘The Sun Ain’t Shining No More’, waarin zangeres Mette Lindberg met schelle stem de dansvloer opzweept, terwijl de trompetten schetteren.

Lindbergs stem is een onzekere factor in de muziek van The Asteroids Galaxy Tour. In hun kleurrijke stijl zou een voller geluid een baken kunnen zijn, nu laat Lindberg zich te vaak horen als cartoonstem; grappig maar niet persoonlijk.

De muziek van de band ontstaat uit een basis van samples, waar vervolgens een laag live-instrumenten over heen is gelegd. Die combinatie werkt verleidelijk: het geluid is direct, met een puzzelige ondertoon.

HESTER CARVALHO

    • Hester Carvalho