S u p e r m a r k t b e d r ij f Tesco: crisis naar eind

lONDEN. De Britse supermarktketen Tesco heeft de winst in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar zien stijgen. De op twee na grootste detailhandelaar ter wereld liet weten een geleidelijk herstel van de wereldeconomie waar te nemen, met klanten die zichzelf weer meer verwennen. De nettowinst van Tesco groeide met 1,3 procent tot 1,12 miljard euro. Voor belastingen en eenmalige kosten ging de winst met 8,6 procent omhoog, hoger dan de verwachtingen van analisten. De omzet wereldwijd steeg met 9,3 procent. Tesco heeft 4.300 winkels in veertien landen en is eigenaar van Tesco Bank, met bijna zes miljoen klanten in Groot-Brittannië. Topman Terry Leahy zei dinsdag dat klanten weer bereid zijn meer geld uit te geven aan luxe producten. De verkopen van biologisch voedsel, kant-en-klaar maaltijden en topmerken zijn volgens hem duidelijk gestegen.