RKC Waalwijk dreigt seizoen af te sluiten met miljoenentekort

fiaalfiiJK. Voetbalclub RKC Waalwijk dreigt dit seizoen met een miljoenentekort af te sluiten. Dat werd gistermiddag duidelijk bij een persbijeenkomst waar hoofdsponsor Ben Mandemakers een plan van aanpak voor de zorgwekkende financiële situatie bij de eredivisieclub presenteerde. RKC Waalwijk kampt al geruime tijd met problemen. Op 28 september trad het voltallige bestuur af wegens de onduidelijke financiële situatie. De directie trad vervolgens in overleg met Mandemakers over de problemen. Onderzoek leidde vervolgens tot de conclusie dat de herziene begroting een veel groter tekort kent dan de eerder door het oude bestuur gepresenteerde begroting. In plaats van een tekort van 360.000 euro zou het negatieve resultaat over het huidige seizoen liefst 2.214.000 euro bedragen. Mandemakers zei gisteren de Waalwijkse club te willen redden. De hoofdsponsor wil het tekort voor zijn rekening nemen als aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. De gemeente zou de huurschuld van iets meer dan zes ton moeten kwijtschelden en de stadionhuur voor komend seizoen moeten terugbrengen naar 300.000 euro.