Overige films

La môme / La vie en rose (Olivier Dahan, 2007, Frankrijk). Als één ding duidelijk wordt uit de chaotische, enerverende en flamboyante reis door het leven van zangeres Edith Piaf (1915-1963): zij heeft geleefd. Het leven van de kleine mus was kleurrijk genoeg. Regisseur en co-scenarist Dahan schakelt vooral heen en weer tussen haar jeugdjaren en haar laatste grote concert in New York. Hoofdrol van Marion Cotillard, Gérard Depardieu als haar ontdekker Louis Leplée. Canvas, 21.15-23.30u.

* Robocop (Paul Verhoeven, 1987, VS). Overdonderend en succesrijk Hollywooddebuut van de man die ooit Floris regisseerde, over de versmelting van mens en machine: stripachtig geweld, zelden vervelende ‘special effects’ en een satirisch portret van big business. RTL7, 22.15-.15u.

* Être et avoir (Nicolas Philibert, 2002, Frankrijk). Documentaire registreert zorgvuldig de lessen in zomaar een dorpsschooltje in de Auvergne. Hartenbreker Jojo van vier, die er nooit helemaal met zijn hoofd bij lijkt, het grote meisje dat liefst voorgoed op school zou blijven, de dikke jongen die zich met zijn hele familie het hoofd breekt over sommen en natuurlijk meester Lopez die hun allemaal de weg wil wijzen: het blijken allemaal universele helden. Ned.2, 23.50-1.30u.