op nrcnext.nl

Lichtgevende paddestoelen

Onderzoekers hebben zeven nieuwe soorten lichtgevende paddestoelen ontdekt, meldt het vakblad Mycologica. Dat brengt het bekende aantal lichtgevende paddestoelsoorten van 64 op 71. De onderzoekers werden zo lyrisch dat ze een aantal soorten vernoemden naar Mozarts Requiem. De paddestoelen geven de hele dag licht, maar dat zie je alleen als het heel donker is.

Winnaar gadgetwedstrijd

Een maand geleden vroegen we lezers wat hun favoriete ouderwetse gadget was. Er werden verhalen over antwoordapparaten ingestuurd, maar ook over elektrische messen, oude weegschalen, 32 MB mp3-spelers, de rekenlineaal Jakar No. 22 Darmstadt met log-logschalen en een Archos Jukebox Recorder 6. Voor de mooiste inzending hebben we ‘de ultieme retro-gadget’, kijk online om uit te vinden wie de winnaar is.