Maradona zinspeelt op vertrek als coach

Diego Maradona gaat na het WK-kwalificatieduel volgende week tegen Uruguay bekijken of hij nog wel wil aanblijven als bondscoach van Argentinië. Maradona heeft gisteren gezegd dat hij over zijn baan wil praten met voorzitter Julio Grondona van de Argentijnse voetbalbond AFA.

Het Argentijnse volksidool zei dat hij „de gelukkigste man van de wereld was”, toen hij een jaar geleden als bondscoach werd aangesteld. Hij voegde eraan toe dat de zaken niet helemaal zijn gelopen, zoals hij had gewenst. Het stoort de voormalige topvoetballer vooral dat de technisch directeur van de AFA, Carlos Bilardo, besluiten heeft genomen zonder daarover met hem te overleggen. „Als ik doorga, zal het op mijn voorwaarden zijn”, aldus Maradona.

Argentinië staat vijfde in de Zuid-Amerikaanse zone. De nummers één tot en met vier plaatsen zich rechtstreeks voor het WK in Zuid-Afrika. De nummer vijf moet een play-off spelen. Brazilië en Paraguay zijn al zeker van de eindronde.

Argentinië heeft als nummer vijf slechts één punt meer dan Uruguay en Venezuela. Argentinië speelt zaterdag in Buenos Aires tegen Peru. Op 14 woensdag oktober sluit Maradona de kwalificatiestrijd in Montevideo tegen Uruguay af. (ANP)