Jaarlijkse Chinese vloedgolf in rivier

In de Chinese plaats Haining, in de provincie Zhejiang, verzamelen mensen zich aan de oever van de Qiantang rivier om naar vloedgolven te kijken. De golven zijn een natuurverschijnsel dat zich met vaste regelmaat voordoet. De meest heftige vloedgolven worden ieder jaar op de achttiende dag van de achtste maand van de Chinese kalender gemeten. Dit jaar was dit gisteren, zes oktober, volgens de westerse kalender. (Foto Reuters) Visitors gather to watch the soaring tide on the bank of Qiantang River in Haining, Zhejiang province, October 6, 2009. The most violent tidal waves are seen each year along the river during the eighteenth day of the eighth month of the Chinese Lunar calendar, which falls on October 6 this year. REUTERS/Stringer (CHINA ENVIRONMENT SOCIETY) CHINA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN CHINA REUTERS