Geen vervolging agenten Pernis

Het OM stelt geen strafvervolging in tegen vier politieagenten die in 2007 in Pernis nalieten direct na aankomst het huis binnen te gaan waar Björn Jue op gruwelijke wijze werd mishandeld. Volgens het OM bestaat er geen oorzakelijk verband tussen het handelen van de agenten en de dood van Jue. Toen de politie ter plaatse kwam, was deze nog in leven. Het beeld dat de agenten geruime tijd werkeloos voor de deur stonden, terwijl de doodskreten van Jue op straat hoorbaar waren, klopt volgens het OM niet. Jue zou slechts eenmaal geschreeuwd hebben. De agenten konden volgens het OM niet weten dat Jue in levensgevaar verkeerde. Op grond van rapporten van de patholoog-anatoom concludeert het OM dat het leven van Jue niet gered had kunnen worden als de politie de woning eerder was binnengegaan. De twee mannen die Jue om het leven brachten, zijn veroordeeld tot tien en twaalf jaar celstraf. (ANP)