Gebiedsverbod voor pedofiel

De gemeente Eindhoven verbiedt een veroordeelde pedoseksueel terug te keren naar zijn woonplaats zolang hij toezicht van de reclassering weigert. De man heeft van de Gemeentewet een gebiedsverbod gekregen. De gemeente zegt dat het verbod nodig is om maatschappelijke onrust en wraakacties te voorkomen. Het is voor het eerst dat een gemeente deze maatregel inzet om een pedoseksueel te weren. De man heeft een celstraf uitgezeten voor ontucht met minderjarigen en zou daarna onder toezicht komen van de reclassering. De man is hiertegen in beroep gegaan. Zolang het vonnis niet definitief is, kan de man zich vrij bewegen. Eindhoven geeft hem alleen een huurwoning als hij het hoger beroep intrekt en toezicht van de reclassering aanvaardt. Die eisen zijn afgewezen door de pedoseksueel, die zich op vrijwillige basis wil laten begeleiden. Hij vecht het gebiedsverbod aan bij de bestuursrechter. (NRC)