Frisser

De warmte was van korte duur. Morgen wordt het enkele graden koeler. Wel klaart het op. Ook vrijdag is een droge dag. In het weekend wordt het opnieuw wisselvallig.

Vandaag heerste een van oorsprong subtropische lucht, maar vannacht stroomt koelere lucht vanuit het noorden binnen. Op de grens tussen beide luchtsoorten is een storing actief die vanavond en vannacht regionaal veel regen kan opleveren met hoeveelheden tot rond 40 liter per vierkante meter. In de noordelijke provincies blijft het naar verwachting droger. Het wordt vannacht een graad of 10.

Morgenochtend vroeg trekt de regenstoring via het zuidoosten van Noord-Brabant en Limburg weg, gevolgd door flinke opklaringen.

Morgenmiddag is het vrijwel overal droog met zonnige perioden. Met een matige noordwestelijke wind, rond kracht 3, wordt het 14 à 15 graden.

In de nacht naar vrijdag is het vrij helder en met weinig wind wordt het koud: de temperatuur daalt in het oosten tot 2 graden, met kans op lichte vorst aan de grond. Landinwaarts is mist mogelijk.

Vrijdag overdag zijn er opnieuw zonnige momenten en blijft het droog. Het wordt ongeveer 15 graden. Zaterdag lijken wolkenvelden de overhand te hebben en valt een enkel buitje. Middagtemperatuur tussen de 14 en 17 graden.