Film van de dag

Albert Finney speelt de Belgische detective Hercule Poirot. Le crime de l'orient express Murder on the Orient Express Year: 1974 - UK Albert Finney, Lauren Bacall Director: Sidney Lumet Photo12

Murder on the Orient Express. Bijzonder stijlvolle Agatha Christie-verfilming met een allstarcast, volgens het filmaffiche uit 1974: ‘The greatest cast of suspicious characters ever involved in murder’. Een nauwelijks herkenbare Albert Finney speelt de pedante en wijsneuzige Hercule Poirot die zich anno 1935 buigt over de moord op een rijke Amerikaanse zakenman (Richard Widmark) in de door sneeuw vastgelopen Orient Express, de beroemde trein uit de titel. Ook met Lauren Bacall, Ingrid Bergman (Oscar voor beste bijrol), Jacqueline Bisset, Wendy Hiller, Sean Connery en John Gielgud.(Sidney Lumet, 1974, GB), RTL8, 20.30-22.55u.André Waardenburg

    • André Waardenburg