De manager

Oana Cipca (26)

Studie: International business and languages, Hogeschool Zuyd (2004-2008)

Werk: Alumni officer bij Maastricht School of Management

Woon-werk: 5 minuten auto of fiets

Werkt: na zwangerschapsverlof 32 uur per week

Spreekt: Nederlands, Roemeens, Engels, Frans en Spaans

Brutomaandsalaris: 2.200 euro

Wat houdt uw werk in?

„Ik onderhoud de relaties met alumni van de Maastricht School of Management. De meerderheid van onze studenten komt uit het buitenland, vaak komen zij in hun eigen land op hoge posities terecht. We hebben directeuren en ministers in ons alumninetwerk. Er zijn veel bedrijven in de regio die interesse hebben in onze contacten in opkomende economieën als China en India. Dat netwerk is onze trots. Ik ben zelf acht jaar geleden uit Roemenië naar Nederland gekomen. Het is interessant om contacten te hebben met mensen die andere verwachtingen hebben.”

U werkt nu even niet?

„Nee, ik ben een paar dagen geleden bevallen van een dochter. Nu wil ik eigenlijk wel weer aan de slag. Ik begrijp die vier maanden zwangerschapsverlof in Nederland niet. Ik ben behoorlijk carrièregericht. In december ga ik weer aan de slag, een dag minder werken om tijd met mijn kind door te brengen. Maar dat zou ik ook prima fulltime kunnen.”

Wat wilt u over vijf jaar doen?

„Dan wil ik een managementfunctie. Ik heb nu een hbo-opleiding, maar daar wil ik het niet bij laten. Ik kan hier aan de Maastricht School of Management mijn werk combineren met een parttime MBA. Ik wil in een internationale omgeving blijven werken. Dan kan ik ook blijven reizen. Sinds ik hier werk ben ik naar Indonesië en Roemenië geweest.”

Leendert van der Valk

    • Leendert van der Valk