6 redenen om uit te gaan

1 muziek

Dio!

Utrecht: Tivoli de Helling. Tijd: 19.30u. Kaarten: 17 (vvk)/21 (deur) euro. www.tivoli.nl

De Japanse metalband: Dio!, die officieel Dio – Distraught Overlord heet, hoort thuis in het ‘visual kei’ genre. Dat betekent veel make-up, kleurrijke kapsels en extravagante outfits. Daarnaast wordt er ook nog een stevig potje gerockt. Voor liefhebbers van bands als Korn of Slipknot.

2 operakomedie

Doodleuk

Enschede: Concordia. Tijd: 20.30u. www.grenswerk.nl

Een van de onderdelen van het kunstenfestival GrensWerk (t/m 11 okt) vormt de operakomedie Doodleuk door bas-bariton Marc Pantus & I Piccoli Olandesi. Een treurende oude vrouw, een jonge oratoriumzanger en een ouderwetse clown bekijken elkaar in een spiegel, waarin emoties in hun tegendeel veranderen.

3 theater

Ivana Müller - IMTOGETHER

Groningen: Grand Theatre. 7 t/m 10 okt, 20.00u. www.grand-theatre.nl

Vier dagen gewijd aan het werk van theatermaakster Ivana Müller en collega’s, met zes verschillende voorstellingen en een feestelijke IMSPECIAL-avond. Het publiek kan voorstellingen bezoeken maar ook gaan joggen of yoga’en met de theatermakers.

4 dans

Kitchenette 3 (try-out)

Rotterdam: Lantaren/Venster. Tijd: 20.30u. www.lantaren-venster.nl

Verzamelprogramma met nieuw werk van jonge theater- en dansmakers: Alida Dors, Shertise Solano/ Enver Husicic/ Karin Netten en Michal Rynia/ Nastja Bremec.

5 fotografie

Marie Cécile Thijs

Amsterdam: Melkweg Café. Van 7 okt t/m 3 jan. www.melkweg.nl

Marie Cécile Thijs mengt de surreële wereld van engelen met het huidige straatbeeld. De fotoserie Human Angels (vanaf 2003) wordt regelmatig uitgebreid met nieuw werk. In de Melkweg zijn ook haar meest recente foto’s te zien.

6 voeding

Food4you

Wageningen en omgeving. Van 7 t/m 11 okt. www.food4you.nl

Festival over voeding en voedsel met demonstraties, workshops, theater, muziek, lezingen, film, literatuur en beeldende kunst. Vandaag o.a. een lezing door Herman Koch (Het Diner).