Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

EénVandaag. Een chirurg van het Scheper Ziekenhuis in Emmen heeft ernstig gefaald bij de behandeling van patiënt Berry Petersen uit Meppel. Na een intern, tamelijk vernietigend, rapport zijn vandaag de resultaten van een extern onderzoek bekend geworden. Naar aanleiding hiervan een gesprek met Herma, de echtgenote van de overleden Berry Petersen. Ned.1, 18.15-18.40u.

Netwerk. Verslag over een verblijf van een week in Amsterdam Zuid-Oost, waar vorige maand de 19-jarige rapper Ishmael Ghumb werd doodgeschoten, het 22ste geregistreerde schietincident aldaar in een jaar. Volgens bange wijkbewoners is het geweld in werkelijkheid nog veel omvangrijker. Ned.1, 20.25-20.50u.

Nova/Den Haag vandaag. Gesprek met burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven, die een veroordeelde pedofiel uit de stad wil weren. Ook aandacht voor de perikelen rond DSB Bank en een verslag uit Madrid, waar Transavia-piloot Julio P. vandaag voor de rechter staat in verband met misdaden in Argentinië. Ned.2, 22.15-22.55u.

Praatprogramma

De wereld draait door. Paul Ruven vertelt over zijn nieuwe boekRijk door 1 zin: Het gouden film-idee: Hoe verzin je het & hoe verkoop je het? Iedereen kan het. Presentator Rick Nieman, econoom en ex-politicus Rick van der Ploeg en de Belgische filmregisseur en scenarioschrijver Jean van de Velde praten over het 40-jarig jubileum van Monty Python. De muziek van het Trio Bier, tafelheer Jort Kelder. Ned.3, 19.30-20.21u.

Het elfde uur. Fractievoorzitter Arie Slob van de ChristenUnie vindt dat het CDA maar eens moet ophouden te flirten met de oppositiepartijen en vraagt zich af of de ‘ruziecoalitie’ de eindstreep zal halen. Catherine Keyl reageert op een artikel in De Telegraaf waarin werd gesteld dat zij nooit meer een journalistiek interviewprogramma kan presenteren. Hans van der Lee, oud-directeur van de liefdadigheidsorganisatie Compassion, vertelt waarom hij met zijn vrouw naar Indonesië vertrekt om daar in een sloppenwijk te gaan wonen. Presentatie: Andries Knevel. Ned.2, 21.20-22.00u.

Pauw & Witteman. Met onder anderen columnist Peter Middendorp van DePers. Doorgaans schrijft hij in zijn column Lange Poten over zijn belevenissen in Den Haag, in zijn boek De Lachende Derde staan observaties over Jan Peter Balkenende. Ned.1, 23.00-23.55u.

informatief

Koppen XL: Babymodellen. Frankie, acht maanden oud, Hadley Jack, vijf maanden en de negen maanden oude drieling Lilly, Scarlett en Evie worden gevolgd van de eerste foto’s voor hun portfolio tot de casting bij het modellenbureau. Met een carrière als babymodel valt veel geld te verdienen. Jaarlijks geeft de baby-industrie miljarden uit aan reclame. Zoals ook in de modellenwereld voor volwassenen is de concurrentie tussen de ouders hard. Eén. 21.30-22.00u.

Het zal je maar gebeuren. Menselijke drama’s. Aflevering: Als overspel speelt. Haar huwelijk lijkt ideaal met twee dochters en een lieve man. Maar als Diane ontdekt dat haar man vreemdgaat en ze hem daarmee confronteert, vermoordt hij in een wanhoopsdaad zijn minnares. Hij belandt in de gevangenis, terwijl Diane vol haat en verdriet een zware weg gaat met de twee kinderen. Maar na jaren hertrouwt het stel in de gevangenis. Een reconstructie. Ned.2, 22.50-23.25u.

film

Film 2009 with Jonathan Ross. Recensies van de griezelkomedie Zombieland en de Pixar animatiefilm Up. Regisseur Shane Meadows en acteur Paddy Considine vertellen over de in vijf dagen opgenomen film Le Donk + Scor-Zay-Zee. BBC 1, 0.45-1.15u.

documentaire

Children of the war. Documentaire over de impact van een oorlog op kinderen. In Duitsland zijn vele kinderen in het begin van de oorlog net als de volwassenen nog enthousiast over de oorlog. In Polen en Frankrijk krijgen de kinderen vanaf het begin een ander, realistisch beeld van de oorlog, met terreur, geweld en dood. Ook honderdduizenden Britse kinderen ondervinden al snel aan den lijve wat oorlog eigenlijk is. Maar het ergst worden de kinderen getroffen in de Sovjet-Unie. Canvas, 21.10-22.05u.

Blitz: The bombing of Coventry. Documentaire over het bombardement op de Engelse stad Coventry op 14 november 1940, uitgevoerd door de Duitse Luftwaffe. BBC 22.00-23.00u.