Venus Williams en Safina verliezen weer

PEKING. Tennisster Venus Williams heeft voor de tweede keer op rij haar meerdere moeten erkennen in de Russische tiener Anastasia Pavlioetsjenkova. De 29-jarige Amerikaanse ging gisteren in de tweede ronde van het toernooi in Peking in drie sets onderuit: 3-6, 6-1 en 6-4. Vorige week was de achttienjarige Russin in Tokio ook al te sterk voor de zevenvoudige grandslamwinnares. Met veertien dubbele fouten maakte Venus Williams het voor zichzelf extra moeilijk. Ook Dinara Safina beleefde voor de twee opeenvolgende keer een teleurstelling. De Russische nummer één van de wereld verloor in Peking in de tweede ronde pijnlijk van de Chinese Zhang Shuai, de nummer 226 van de wereld: 5-7 en 6-7. Safina, die vorige week in Tokio in de eerste ronde onderuit ging tegen een qualifier, sloeg twintig onnodige fouten en twaalf dubbele fouten, alvorens huilend de tennisarena te verlaten.