vandaag

In het nieuws:

De Nobelprijs voor geneeskunde is gisteren toegekend aan drie Amerikanen voor hun chromosoomonderzoek (zie pagina 23). Het rooster voor toekenning van de overige Nobelprijzen:

vandaag: natuurkunde (11.45 uur)

woensdag: scheikunde (11.45)

donderdag: literatuur (13.00)

vrijdag: vrede (11.00)

maandag 12 oktober: economie (13.00)

Volg de toekenning van de prijzen op nrcnext.nl

De Eerste Kamer spreekt over een voorgestelde wetswijziging van minister Plasterk (Onderwijs, PvdA) om het collegegeld vrij te geven. Voor de 2.300 studenten die een dubbele master volgen, zou het collegegeld kunnen oplopen tot het tienvoudige van het reguliere bedrag van 1.620 euro.

NRC-correspondent Freek Staps reisde voor zijn boek Meer meer minder 190.000 kilometer door de Verenigde Staten op zoek naar gewone Amerikanen en hun verhalen over de crisis. Vandaag presenteert hij het boek in academisch cultureel centrum Spui25 in Amsterdam. Staps gaat ook in debat met historicus Piebe Teeboom.

Kijk voor meer informatie op www.spui25.nl