Revanchepartij profbokster Schouten tegen Duitse Menzer

WOGNUM. Profbokster Esther Schouten krijgt haar felbegeerde revanchepartij tegen de meervoudige wereldkampioene Ina Menzer uit Duitsland. De twee sportvrouwen komen elkaar zaterdag in Rostock opnieuw tegen in de ring. Inzet van het gevecht is de WBC-wereldtitel van Menzer in het vedergewicht. Op 15 maart 2007 werd bij Schouten lymfeklierkanker geconstateerd. Na vier chemokuren en vijftien bestralingen was ze genezen en mocht de voormalige wereldkampioene weer boksen. Na vier opeenvolgende winstpartijen in 2008 kreeg Schouten van haar Duitse boksmanagement de kans Menzer uit te dagen in het vedergewicht (- 57,2 kilogram). Meer dan een eervolle nederlaag op punten zat er voor Schouten in januari niet in. Zaterdag krijgt ze tegen Menzer in Rostock een herkansing. Schouten heroverde begin juli al de wereldtitel in het lichtvedergewicht. Ze heeft 24 overwinningen, vijf nederlagen en een onbeslist duel op haar erelijst staan.