Minder aanvragen voor deeltijd-WW

Rotterdam. Het aantal aanvragen voor deeltijd-WW is niet zo hoog als eerder was verwacht. Dat blijkt uit cijfers die minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Eind augustus maakten 33.310 werknemers gebruik van de regeling, waarbij ze met behulp van een WW-uitkering tijdelijk minder werken. Uitkeringsinstantie UWV ontving tot en met augustus 43.311 aanvragen voor een deeltijd-WW-uitkering. Medio juni werd de regeling nog stopgezet, omdat met 40.000 aanvragen het beschikbare budget nagenoeg op was. Nu blijkt dat zo`n 6.000 aanvragen werden afgekeurd, omdat ze niet aan de eisen voldeden. In juli werd de deeltijd-WW weer opengesteld, nadat de toelatingscriteria werden aangescherpt en het budget werd verhoogd van 375 naar 950 miljoen euro.