Meer achterstanden in betalingen door huiseigenaren

Zoetermeer. Het aantal geregistreerde betalingsachterstanden van leningen met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is in het derde kwartaal met 15 procent opgelopen tot een totaal van 1.800. Het gaat om huizeneigenaren met betalingsachterstanden van vier maanden of meer. ”Voor de individuele huishoudens is het een probleem. Maar binnen de context van de kredietcrisis vind ik het allemaal nog wel meevallen”, zegt NHG-directeur Karel Schiffer. Ongeveer 29.000 huishoudens hebben de aankoop of de verbetering van hun woning in het derde kwartaal met NHG gefinancierd. Dat is ongeveer 30 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal hebben dit jaar 65.000 huishoudens gebruikgemaakt van NHG, het ging in 50.000 gevallen om de aankoop van een woning.