Golfer Dyson wint op Old Course in Schotland

De Engelse golfer Simon Dyson heeft het Alfred Dunhill Links Championship op zijn naam geschreven. Hij had gisteren op de ‘Old Course’ van het Schotse St. Andrews 66 slagen nodig en bleef daarmee zijn concurrenten ruim voor.

De 31-jarige Dyson eindigde op een totaal van 268 slagen, 20 onder par. De Noord-Ier Rory McIlroy en de Engelsman Oliver Wilson deelden de tweede plaats met drie slagen meer. Dyson, die in augustus ook het KLM Open in Nederland won, verdiende met de zege een bonus van 540.000 euro. McIlroy kreeg ruim 3 ton en steeg naar de eerste plaats op de Europese ranglijst, de zogeheten Race to Dubai.

Dyson legde de basis voor zijn overwinning op de eerste zeven holes door zes birdies te maken. „Het KLM Open winnen was geweldig, maar niet te vergelijken met deze titel”, jubelde Dyson na afloop. „Dit was de beste ronde uit mijn leven. De Alfred Dunhill Links is zo’n beetje ons vijfde major. Wat kan er mooier zijn dan winnen in het land waar golf is geboren.”

De Nederlandse golfers waren op de finaledag afwezig. Zij wisten bij het bijzondere evenement, waar de profs van de Europese Tour een koppel vormen met filmsterren, sporticonen en andere beroemdheden, de cut niet te halen.

De Dunhill Links werden gisteren afgemaakt, omdat golfen op zaterdag onmogelijk was geweest door de harde wind. (ANP)