Film van de dag

Michael Keaton in een ‘duistere’ verfilming van een Batman-avontuur. BATMAN Jack Nicholson foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

Batman. De door Bob Kane getekende Batman-strip is dit jaar zeventig jaar oud. In WO II werd de strip als vijftiendelige ‘serial’ in de bioscopen uitgebracht. In 1966 werd de bioscoop verruild voor het televisiescherm en draafde de getormenteerde held op in 120 episodes. Tim Burtons duistere verfilming uit 1989 drijft voornamelijk op de decors die verwijzen naar het Duitse expressionisme. De metropool Gotham City doet erg denken aan Fritz Langs invloedrijke klassieker ‘Metropolis’. Met Michael Keaton als Batman, Jack Nicholson als The Joker en Kim Basinger als Vicki Vale.(Tim Burton, 1989, VS), Veronica, 22.55u-1.25u.André Waardenburg

    • André Waardenburg