DSB stelt akkoord toch nog even uit

DSB Bank heeft gisteren toch geen overeenkomst getekend met de Stichting Steunfonds Probleemhypotheken. Een woordvoerder van de bank zei dat de contracten gisteren pas rond 15.00 uur binnen waren, waardoor de raad van bestuur onvoldoende tijd had om de documenten goed te bestuderen. „Er is nog altijd geen fiat, vanmiddag is er weer een overleg.”

De overeenkomst die gisteren werd aangekondigd moest gedupeerde klanten van DSB helpen hun vaak zeer hoge schuldenlast hanteerbaarder te maken. De overeenkomst zou voorzien in allerlei maatregelen, zoals het verlagen van de rente op hypotheken en persoonlijke leningen. De bank zal overigens geen schadevergoedingen betalen en wil ook geen collectieve maatregel, zoals andere financiële instellingen bijvoorbeeld afspraken in de affaires rond aandelenlease en woekerpolissen. Gedupeerden moeten zich melden bij de bank uit Wognum, waarna iedereen een individueel aanbod krijgt.

De Stichting Probleemhypotheken zei gisteren in het televisieprogramma Nova, bij monde van woordvoerder Jelle Hendrickx, dat zij uiterlijk vrijdag een akkoord willen ondertekenen met DSB. De stichting gaat anders juridische stappen ondernemen.

DSB Bank: pagina 17