Amsterdam daalt op lijst vestigingsplaats

AMSTERDAM. Amsterdam is het afgelopen jaar als vestigingslocatie voor bedrijven minder aantrekkelijk geworden ten opzichte van andere Europese steden. In 2008 stond de hoofdstad nog op de zesde plaats, dit jaar is Amsterdam gedaald naar de achtste plaats. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde ranglijst van beste vestigingslocaties in Europa, een jaarlijks rapport van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. Evenals in de twintig voorgaande jaren is Londen in 2009 de beste vestigingslocatie, gevolgd door Parijs en Frankfurt. De minder hoge positie voor Amsterdam is volgens de vastgoedadviseur niet zozeer te danken aan een verslechtering van het investeringsklimaat. Andere steden hebben zich sneller en beter ontwikkeld. Daardoor staan Madrid en München op de lijst nu hoger dan Amsterdam.