8 redenen om uit te gaan

Impressies van de DDR

1 theater

Studenten Theater Festival

Groningen: Universiteitstheater en USVA . Van 6 t/m 10 okt. www.studententheaterfestival.nl

De zesde editie van het Studenten Theater Festival heeft als thema ‘Smaakmakers’. Met producties van aanstormende theatergezelschappen uit binnen- en buitenland.

2 muziek

Das Pop

Amsterdam: Paradiso. Tijd: 21.00u. Entree: 15 euro. www.paradiso.nl

Van de Gentse band Das Pop kwam vorige maand het derde studioalbum uit. Op het titelloze album is de elektronica wat naar de achtergrond verdwenen. Daarvoor in de plaats zijn catchy indiepopliedjes gekomen die met bas, drum en gitaar wat ruiger worden ingevuld dan voorheen. In het voorprogramma het Antwerpse kwartet The Hickey Underworld.

3 filo-café

Is het darwinisme seksistisch?

Nijmegen: Café Trianon. Aanvang: 20.00u. www.filosofisch-cafe.nl

Volgens veel feministen leidt het darwinisme tot starre denkbeelden over man en vrouw zoals seksisme. Verschillen tussen man en vrouw zouden in onze genen zijn vastgelegd. Te gast: filosoof Griet Vandermassen, filosoof Veronica Vasterling, columnist Bianca Janssen Groesbeek.

4 locatietheater

Dansen voor Alleenstaanden

Amsterdam Noord: Zonnehuis. Tijd: 20.30u. www.goldenpalace.nl

Op locatie in Amsterdam Noord maakt Ingrid Kuijpers (artistiek leider Golden Palace), met 12 studenten van de Mime Opleiding van de Amsterdamse Theaterschool een tragikomische voorstelling over een ontmoetingsavond voor alleenstaanden.

5 clubavond

Heropening Mellow Moods

Den Haag: Seven. Tijd: 23.00-03.00u. www.mellowmoods.nl

In de nieuwe club Seven, voorheen Onefour, wordt vanavond de minimal-avond ‘Mellow Moods’ gehouden. Speciale gast: Hardwell.

6 dans

DansClick 7

Goudse Schouwburg. Tijd: 20.30u. Entree: 17 euro. www.dansclick.nl

DansClick selecteert voor iedere tournee twee aanstormende choreografietalenten die de kans krijgen zich te presenteren aan het grote publiek. DansClick 7 (t/m 12 nov) bestaat uit een groepsstuk van de Iraakse choreograaf Muhanad Rasheed en een solo van Hildegard Draaijer, artistiek leider van Theatergroep DOX. De avond begint met een warming-up en wordt afgesloten met een après dans.

7 tentoonstelling

DDR, impressies van een verdwenen republiek

Enschede: Museum TwentseWelle. T/m 28 febr. www.twentsewelle.nl

Tentoonstelling over het dagelijkse leven in het voormalige Oost-Duitsland met foto’s, affiches, maquettes, kleding en filmmateriaal. Ook te zien: een negen meter hoog en 17.000 kilo zwaar beeld van Lenin.

8 open podium

Open Bak: Dieren

Amsterdam: Engelenbak. Tijd: 20.30u. www.engelenbak.nl

Heb jij iets met dieren? Meld je dan aan en presenteer een leuke act voor deze speciale Open Bak met het thema Dieren. Presentatie: Ivo de Wijs.