5 redenen om tv te kijken

Marc-Marie in de bosjes

1 Serie

Marc-Marie in ’t wild

Ned.3, 20:30 - 21:10 u.

Marc-Marie Huijbregts is in Afrika voor zijn wekelijkse opdracht: spoor een gevaarlijk dier op en ga ermee op de foto.

2 Actieheld 1

Spider-Man

Veronica, 20:30 - 22:55 u.

De sukkelige Peter Parker wordt gebeten door een spin. Kort daarna ontdekt hij dat hij buitengewone krachten bezit en ontpopt hij zich tot superheld. Hij redt de stad van een boosaardige schurk, en maakt intussen indruk op zijn buurmeisje op wie hij heimelijk verliefd is. Dat levert een mooi beeld op als Spiderman in de stromende regen ondersteboven aan een gebouw hangt en door het meisje wordt gekust. Met: Tobey Maguire, Willem Dafoe, Kirsten Dunst. (Sam Raimi, 2002)

3 Docu

Jong

Ned. 3, 21:40 - 22:10 u.

Presentator Manuel Venderbos ontvangt in Jong twee jongeren met een bijzonder, ontroerend of opmerkelijk verhaal. Corrien (21) is jager. Op haar slaapkamer hangt haar grote trots: een gewei van een 400 kilo zwaar hert. Lisette (27) is veganist. Ze gebruikt geen enkel dierlijk product. Om haar levenstijl te promoten, schreef ze het boek Veggie in Pumps. Venderbos laat zich uitdagen veganistisch te eten en te jagen en villen.

4 Actieheld 2

Batman

Veronica, 22:55 - 01:25 u.

Nadat hij als kind getuige was van de moord op zijn ouders, heeft Bruce Wayne gezworen om de misdaad te bestrijden. Sterke tegenstander is de Joker, een door een zuurbad misvormde misdadiger. Batman is de enige die hem kan tegenhouden. Met: Michael Keaton, Jack Nicholson, Kim Basinger. (Tim Burton, 1989)

5 Docu

Hou me vast, laat me los

Ned. 2, 23:25 - 00:20 u.

Documentaire over de Mulberry Bush School waar kinderen terechtkomen die thuis niet meer te handhaven zijn. Op Mulberry krijgen de kinderen intensieve aandacht in plaats van straf. Longinotto registreert in commentaarloze fly-on-the-wall-stijl.