Warmer

Met een aantrekkende zuidelijke wind wordt het de komende dagen snel warmer. Waar het afgelopen nacht lokaal nog licht heeft gevroren aan de grond, blijft de temperatuur komende nacht rond 10 graden steken. Overdag komt de 20 graden zelfs weer in beeld.

Vandaag begon fris met wat zon. Vervolgens nam de bewolking toe en ging het vanuit het zuiden regenen. Vanavond trekt de regen via Limburg weer weg maar de bewolking blijft overheersen en het wordt nevelig. Hierdoor wordt het komende nacht niet kouder dan 7 graden in Groningen tot 12 graden in Zeeland.

Morgen is het grotendeels bewolkt en buiig, met kans op onweer. Ondanks het gebrek aan zon wordt het toch warm tot lokaal 20 graden in het zuiden. Onder de wolken wordt het woensdagnacht niet kouder dan 15 graden.

Woensdag overdag is er nauwelijks zon en het regent soms flink. In het noorden kan meer dan 10 mm regen vallen. Er waait een matige, soms vrij krachtige zuidwestenwind. Ondanks het slechte weer wordt het opnieuw warm met 17 tot 22 graden.

Donderdag trekt de regen naar het zuidoosten en draait de wind naar het noordwesten. De zon laat zich vaker zien maar het is wel frisser met maxima rond 15 graden. Vanaf vrijdag gaat het weer harder waaien en neemt de kans op een bui toe.