Telefoonirritaties

Steeds vaker wordt de callcenterbranche in een kwaad daglicht gesteld. Zo schrijft Aaf Brandt Corstius, naar aanleiding van de introductie van het Bel-me-niet-register op 1 oktober, over het ‘satanistisch plezier’ dat zij beleeft wanneer ze een callcenter-agent vijf minuten aan de telefoon houdt terwijl ze de telefoon op de eettafel heeft gelegd en is gaan koken (nrc.next, 30 sept).

In elke branche heb je een aantal cowboys die de regels aan hun laars lappen. Maar de meerderheid van de callcenters beoefent wel op een positieve manier het telemarketingvak. Het Bel-me-niet-register is in dat opzicht een gemiste kans. Er wordt totaal niet gekeken naar hoe de irritatie veroorzaakt wordt; men gaat er alleen maar vanuit dat mensen niet meer gebeld willen worden.

Roy Milder

General manager, Annie Connect