Na veel blessureleed is Sjarapova op de weg terug

Het is een van de kwaliteiten van echte topsporters: snel terugkrabbelen na een mindere periode. Serena Williams deed het in 2007 op de Australian Open, toen zij als nummer 81 van de wereld vanuit het niets topper Maria Sjarapova versloeg in de finale. En diezelfde Sjarapova deed het afgelopen weekend in Tokio, toen zij als nummer 25 van de wereld de nummer acht, Jelena Jankovic, terzijde schoof. Weliswaar moest Jankovic bij een 5-2 achterstand in de eerste set opgeven met een blessure, maar dat deed niets af aan de prestatie van de Russische, die na een schouderblessure op de weg terug is. Het was haar eerste toernooizege in anderhalf jaar tijd. En het leverde de voormalig nummer één veel punten voor de ranglijst op. Vanaf vandaag prijkt haar naam op de vijftiende plaats.