Klink hoopt meer donors te werven

Klink hoopt meer donors te werven Den Haag, 5 okt. Minister Ab Klink (Volksgezondheid, CDA) deelt samen met directeur Paul Beerkens van de Nierstichting een informatiefolder over orgaandonatie uit aan bezoekers van een terras in de Haagse binnenstad. Vandaag is een nieuwe campagne begonnen die moet leiden tot meer donors, en die is opgezet door de overheid in samenwerking met elf gezondheidsorganisaties. Inzet van de campagne is Nederlanders ertoe te bewegen hun keuze voor of tegen donatie te laten registreren. Zeven miljoen mensen hebben dit nog niet gedaan. Volgens cijfers van de Nederlandse Transplantatie Stichting wachten sinds vorige maand bijna 1.300 mensen op een orgaan. De meesten hebben dringend een nier nodig. De Nierstichting wil dat Nederlanders automatisch donor zijn. Klink houdt echter vast aan het huidige systeem, waarbij vooraf toestemming nodig is. Foto Roel Rozenburg Den Haag : 5 oktober 2009 Minister Klink van VWS en Paul Beerkens, algemeen directeur van de nierstichting delen op het Plein in Den Haag folders uit om je aan te melden als orgaandonor. © foto Roel Rozenburg Rozenburg, Roel