`Karakter` van Bordewijk wordt toneelstuk

AMSTERDAM, 5 okt. - Acteurs Joost Prinsen en Waldemar Torenstra gaan volgend seizoen de hoofdrollen spelen in een theaterbewerking van het boek Karakter van Ferdinand Bordewijk. Dat heeft theaterproducent Hummelinck Stuurman vandaag bekendgemaakt. Karakter, dat in september 2010 in première gaat, is de eerste in een reeks literaire klassiekers die het bureau tot toneelstuk gaat bewerken. Prinsen speelt de rol van de gevreesde deurwaarder Dreverhaven, die zijn onechte zoon Katadreuffe (Torenstra) dwarsboomt in zijn ambitie om advocaat te worden. Andere rollen zijn weggelegd voor Marie Louise Stheins, George van Houts en Jules Croiset. Script en regie komen voor rekening van Ger Thijs. Eerder maakte regisseur Mike van Diem ook al met veel succes een filmbewerking van het beroemde boek. De filmversie, met in de hoofdrollen Fedja van Huet en Jan Decleir, won in 1998 een Oscar voor beste buitenlandse speelfilm.