Inter koploper na eerste treffer Sneijder

De voetballers van landskampioen Internazionale zijn sinds gisteren weer koploper in de Italiaanse Serie A. De ploeg won in blessuretijd van Udinese (2-1), door een doelpunt van Wesley Sneijder. Het was de eerste treffer in dienst van Internazionale voor de Nederlandse international, die was teruggekeerd in het elftal na een heupblessure.

Inter passeerde op de ranglijst Juventus, dat verloor van Palermo (2-0). ‘Juve’ moet ook Sampdoria, dat 1-1 speelde tegen Parma, voor zich dulden. AC Milan kon opnieuw niet winnen. Met Clarence Seedorf en Klaas-Jan Huntelaar in de basis kwam de ploeg niet verder dan 1-1 bij Atalanta. De achterstand op Inter is al zeven punten.

In Engeland staat Chelsea na de achtste speelronde alleen op de eerste plaats. De ploeg uit Londen won gisteren het topduel met Liverpool (2-0), door doelpunten van Nicolas Anelka en Florent Malouda. Concurrent Manchester United verspeelde zaterdag al punten tegen Sunderland (2-2). Ook nummer drie Tottenham Hotspur speelde gelijk, tegen Bolton Wanderers (2-2). Arsenal passeerde Liverpool op de ranglijst door een ruime zege op Blackburn Rovers (6-2). Oranje-international Robin van Persie en oud-Ajacied Thomas Vermaelen scoorden beiden een keer voor Arsenal. Jan Vennegoor of Hesselink maakte zaterdag zijn eerste doelpunt voor Hull City, dat won van Wigan Athletic (2-1).

In Spanje heeft koploper Barcelona drie punten voorsprong genomen op Real Madrid. ‘De Koninklijke’ verloor gisteren van Sevilla (2-1), Barça won zaterdag van Almeria (1-0). Bij Real Madrid speelde Rafael van der Vaart een kwartier als invaller en bleef Royston Drenthe op de reservebank.

Bayer Leverkusen en Hamburger SV blijven koploper in de Bundesliga. Leverkusen versloeg zaterdag FC Nürnberg met 4-0, HSV was gisteren met 3-1 te sterk voor Hertha BSC. Beide ploegen zijn nog zonder nederlaag. Bayern München bleef tegen het laag geklasseerde 1. FC Köln steken op een doelpuntloos gelijkspel. De ploeg van trainer Louis van Gaal heeft acht punten minder dan de koplopers. (ANP)