Flinke boete voor Berlusconi

Fininvest, het bedrijf waarin de Italiaanse premier Berlusconi al zijn bedrijven heeft ondergebracht, moet 750 miljoen euro schadevergoeding betalen aan concurrent CIR. Beide bedrijven voerden twintig jaar geleden een juridische strijd om een meerderheidsbelang in uitgeverij Mondadori. De rechter die toen in het voordeel van Fininvest oordeelde bleek later omgekocht door medewerkers van Berlusconi. In 2007 werd diens voormalige advocaat daarvoor veroordeeld tot een celstraf. Fininvest heeft al laten weten in beroep te gaan tegen het oordeel. Tienduizenden Italianen zijn zaterdag in Rome de straat opgegaan om te protesteren tegen de greep van de premier op de media. Onder anderen Nobelprijswinnaar Dario Fo en schrijver en journalist Roberto Saviano spraken zich uit voor de persvrijheid. (AP)