Alsnog naar Australië

Rafael van der Vaart moest zich gisteravond laat – na de wedstrijd Sevilla-Real Madrid – naar het vliegveld spoeden om in de nacht naar Nederland te vliegen. De voetballer is alsnog opgeroepen door bondscoach Bert van Marwijk voor de oefeninterland van Oranje tegen Australië, nadat hij eerder gepasseerd was omdat hij te weinig speelt bij Real. Van der Vaart mocht tegen Sevilla in de 72ste minuut invallen, maar kon een nederlaag (2-1) niet voorkomen. Vandaag zou Van der Vaart met het Nederlands elftal in het vliegtuig stappen voor een vlucht van tweeëntwintig uur.

Bert van Marwijk heeft ook verdediger Khalid Boulahrouz alsnog opgeroepen. De bondscoach deed gisteravond een beroep op het tweetal omdat Robin van Persie, André Ooijer, Gregory van der Wiel en Ibrahim Afellay niet beschikbaar zijn. Van Persie en Ooijer staan op het punt vader te worden. Verdediger Van der Wiel heeft gisteren een hersenschudding overgehouden aan de wedstrijd van Ajax tegen Roda JC. Afellay heeft een enkelblessure.

Het Nederlands elftal vliegt zonder Nigel de Jong naar Sydney. De middenvelder komt vanavond eerst nog met zijn club Manchester City in actie tegen Aston Villa en arriveert woensdag pas in Australië.