`Ahmadinejad heeft joodse achtergrond`

Rotterdam. De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad, die door Israël en anderen van antisemitisme wordt beschuldigd, zou van joodse komaf zijn. Dat schreef de Britse krant The Daily Telegraph zaterdag. Ahmadinejad heeft diverse keren opgeroepen om Israël van de kaart te vegen en hij ontkent de Holocaust. Uit een foto van zijn paspoort zou blijken dat Ahmadinejad vroeger Sabourjian heette, een typische Iraans-joodse naam. Dat deze op `jian` eindigt zou betekenen dat zijn ouders praktiserende joden waren. Zij zouden zich hebben bekeerd tot de islam toen Ahmadinejad vier jaar was en hun naam hebben veranderd. De Iraanse blogger Mehdi Khazali werd afgelopen zomer gearresteerd na een oproep om de achtergrond van Ahmadinejad te onderzoeken. Hij schreef eerder al op zijn website over Ahmadinejads `joodse roots`.