7 redenen om uit te gaan

Marike Jagerduikt het theater in

1 dansen

Show your best moves

Tilburg: Heuvel. T/m 11 okt, van 16.00 tot 17.00u. Aanmelden: www.danshuisstationzuid.com

In het kader van Dansweek Tilburg (t/m 11 okt) kun je naar het Mobiele Danshuis op de Heuvel komen en je beste dansmoves laten zien. Je ‘move’ mag 60 seconden duren. Iedereen is welkom, zowel jong als oud, en alle dansstijlen zijn toegestaan. Gewoon komen kijken kan natuurlijk ook. Of leer een nieuwe move: elke dag staat een andere dans centraal, is er een korte demonstratie en een meedansmoment. Vandaag: zumba.

2 theater

Geknipt om te leren

Amsterdam: De Meervaart. Tijd: 20.15u. Kaarten: 26,50 euro. www.meervaart.nl

Toneelbewerking van het boek Educating Rita, dat in 1983 werd verfilmd met Michael Caine en Julie Walters in de hoofdrollen. Frank is professor in de literatuur. Rita is zijn nieuwste student; een kapster die denkt dat Macbeth de lokale kroeg runt en Hamlet een gerecht met eieren en kaas is. Hij is een mislukte schrijver die het leven heeft opgegeven. Zij is vastberaden het hare te veranderen door een opleiding te volgen. Met Johnny Kraaijkamp jr. en Celine Purcell.

3 filmclub

Upload Cinema

Den Haag: Filmhuis Den Haag/ZAAL5. Toegang: 5 euro. Tijd: 21.45u. www.tag004.nl

Upload Cinema is een filmclub die de leukste films van het web naar de bioscoop haalt. Vanavond het programma ‘Hollandse Helden’ i.s.m. het Nederlands Film Festival. Je kunt lid worden van de Upload Cinema community door een mailtje te sturen naar zaal5@filmhuisdenhaag.nl.

4 film

Dance Flick

www.nrcnext.nl/bioscoopagenda

Nieuwste film van de Wayans familie (o.a. Scary Movie) is parodie op dansfilms als Step Up en Dirty Dancing. Meisje wil ballerina worden en doet mee aan danswedstrijd.

5 muziek

Marike Jager

Den Bosch: Theater aan de Parade. Tijd: 20.30u. Prijs: 17,50-19,50 euro. www.theateraandeparade.nl

Singer-songwriter Marike Jager reist met haar kanariegele tourbus langs de Nederlandse theaters. Haar laatste album Celia Trigger werd in deze krant omschreven als ‘tegelijkertijd klassiek en volstrekt eigen en fris’.

6 documentaire

An Independent Mind

Utrecht: Louis Hartlooper Complex. Tijd: 19.00u. Entree: 7,50 euro. www.moviesthatmatter.nl

Vandaag start het film- en debatprogramma van Movies that Matter met zijn vierde seizoen. Elke maand wordt in tien filmtheaters door het land een film vertoond over actuele mensenrechtenthema’s en gaan de regisseur, mensenrechtenactivisten, politici of deskundigen met elkaar en het publiek in gesprek.Vanavond An Independent Mind van Rex Bloomstein, die het onderwerp vrijheid van meningsuiting behandelt via acht verhalen van mensen die door hun mening in de problemen zijn gekomen.

7 theater

Monsteren!

Utrecht: Theater Kikker. Tijd: 20.00u. Entree: 7 euro. www.theaterkikker.nl

Oscar Kocken presenteert voorstellingen van jonge theatermakers.