5 redenen om tv te kijken

Italian Job: don't try this at home

1 Actiefilm

The Italian job

SBS6, 20.30-22.45 u.

Deze The Italian Job is een remake van de gelijknamige film van Michael Caine uit 1969. Een groepje criminelen, geleid door Charlie Croker, besluit het goud van oud-collega dief Steve te stelen, nadat hij hen heeft belazerd bij een grote roof. De boeven veroorzaken de grootste verkeerschaos in de geschiedenis van Los Angeles en slaan hun slag. In Mini Coopers proberen ze weg te komen, druk slalommend tussen het verkeer door. Met Edward Norton, Mark Wahlberg en en Charlize Theron. (F. Gary Gray, 2003)

2 wedstrijd

Model in 1 dag

NET 5, 22:25 - 23:25 u.

Fotograaf en modellenscout Otto van der Toorn en Lutske Veenstra zoeken elk het mooiste meisje van de straat. Zij wordt meteen onder handen genomen door een visagist en stylist en binnen 8 uur veranderd in een echt model. Juryvoorzitter: Robine van der Meer.

3 spijbeldocu

NCRV Dokument: Pas op voor de leerplichtambtenaar!

Ned. 2, 22:50 - 23:50 u.

Een jaar lang volgt René Roelofs de verwikkelingen op de afdeling Leerplicht in Amsterdam Slotervaar, die te maken heeft met met notoire spijbelaars en andere schoolverzuimers.

4 humor

Absolutely fabulous

Eén, 23:15 - 23:45 u.

Eindeloos herhaald, maar nog steeds leuk. Patsy en Edina gaan naar Marrakech voor een fotoreportage in de woestijn. Ook Saffy wil mee, maar om de inheemse bevolking te bestuderen.Binnen de kortste keren raken de dames alles kwijt, en Saffy verkopen ze aan een slavenhandelaar.

5 Dansdocu

NPS Podium: Sonia Gaskell: Mevrouw

Ned.2, 23:50 - 00:55 u.

Leerlingen Marianna Hilarides (de eerste Nederlandse ballerina) en Jaap Flier vertellen over Sonia Gaskell, oprichtster en eerste artistiek leider van Het Nationale Ballet. Mevrouw, zoals zij genoemd werd, bracht de dans in naoorlogs Nederland op een internationaal niveau. Maar een makkelijk mens was ze bepaald niet.