Volgende week in NRC Handelsblad

Alfred Nobel

Het Nobelcomité maakt deze week de winnaars van de Nobelprijzen bekend: op maandag de Nobelprijs voor geneeskunde, op dinsdag natuurkunde, op woensdag scheikunde, en op vrijdag de Nobelprijs voor de vrede. De Nobelprijs voor economie volgt op maandag 12 oktober, die voor de literatuur wordt op een later tijdstip bekendgemaakt.

Maandag

Een portret van Rik van den Boog, algemeen directeur van Ajax. Hij doorliep de jeugdopleiding van die club, maar een zware blessure gooide zijn droom aan diggelen. Hij kwam onlangs in opspraak door zijn aandeel in het faillissement van The Entertainment Group, het artiestenbureau van Marco Borsato. Op de binnenlandpagina.

Woensdag

De bestseller van Dimitri Verhulst, De helaasheid der dingen, is met een treurige glimlach verfilmd. Op de filmpagina.

Donderdag

Op de wetenschapspagina: de Academische Jaarprijs wordt uitgereikt, bedoeld voor de beste vertaling van wetenschappelijk onderzoek voor een breed publiek.

Vrijdag

De nieuwe golf Vlaamse literatuur: recensies van romans van Tom Lanoye, Saskia De Coster, Annelies Verbeke en Koen Peeters. In de Boekenbijlage.

Zaterdag

In het Weekblad: elke dag vertrekken 3.380 Filipijnen naar het buitenland voor een baan. Ze redden de achterblijvers van armoede, maar de families zijn wel jarenlang gescheiden.

Onderwerpen onder voorbehoud.