selectie

Slag bij Nieuwspoort, geschiedenis/cultuurquiz. Ned.1, 20.15u.

Drama

Kinderen geen bezwaar. De VARA zendt nieuwe afleveringen uit van de comedyserie die is geschreven door Haye van der Heyden. In deze reeks bestieren huisman Gerard (Alfred van den Heuvel) en psychotherapeut Maud (Anne-Mieke Ruyten) een samengesteld huishouden met Mauds dochter Julia (Céline Purcell), Gerards zoon Daan (Joey van der Velden) en diens vriendin Inke (Bobbie Koek). Ned. 1, 19.25 u.

Jeugd

Hoogtepunten Telekids. Hoogtepunten uit Telekids, de tv-show voor kinderen van Irene Moors en Carlo Boshard, komen voorbij in een anderhalf uur durende uitzending. Telekids stopte na tien jaar in 1999. RTL blikt terug omdat de zender 20 jaar bestaat. RTL 4, 15.30 u.

Villa Achterwerk. Villa Achterwerk bestaat 25 jaar. Programmamakers kregen er veel ruimte om kwaliteitstelevisie voor kinderen te maken. De VPRO zendt in de nacht van zaterdag op zondag een twaalf uur durende marathonuitzending uit met de beste programma’s. Tijdens de nacht worden twee volledige series van Theo&Thea uitgezonden. Het duo met de hazentandjes had ooit een cultstatus onder jongeren en studenten. De onderwerpen die zij aanpakten varieerden van seks en echtscheiding tot prostitutie en reclame. ‘Waar gaat het eigenlijk over?’ luidde hun centrale vraag. Tijdens de marathon is drie uur uitgetrokken voor de hoogtepunten uit een kwart eeuw Villa Achterwerk. Er is een speciale editie gemaakt van Achterwerk in de Kast met deze keer geen kinderen, maar bekende Nederlanders als Wouter Bos, Matthijs van Nieuwkerk, Femke Halsema en Giel Beelen. Ned. 3, 23.30u. tot zondag 12.00u.

Amusement

AVRO Junior Songfestival. De vakjury, de kinderjury en de kijkers beslissen vanavond wie Nederland mag vertegenwoordigen bij de internationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival in Kiev. Ned. 3, 19.00u.

Informatief

Fearless: The Margaret Moth Story. Margeret Moth werkte als cameravrouw in oorlogsgebieden. In 1992 verbrijzelde een kogel uit een geweer van een scherpschutter in Sarajevo de onderkant van haar gezicht. Ze blikt in deze aflevering van World’s Untold Stories terug op haar loopbaan. CNN, 18.30u. Morgen ook om 13.00u. en 20.30u.