selectie

Yvon Jaspers presenteert Boer zoekt vrouw, Ned. 1, 20.20 u.

Informatief

Focus: Van oermens tot wereldburger. Teleac zendt de BBC-serie Human Journey uit. Vanavond wordt het waarheidsgehalte onderzocht van het scheppingsverhaal van de Aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van Australië. Zij geloven dat zij afstammen van een oermoeder. In Australië zijn menselijke sporen gevonden die veel ouder zijn dan de menselijke sporen die in Europa werden ontdekt. Ned 2, 18.20 u

KRO Reporter: Jonge voetballers. Ze worden op tienjarige leeftijd ontdekt, als ze vijftien zijn krijgen ze een zaakwaarnemer en op hun zestiende ondertekenen ze een profcontract. Jonge voetballers die het goed doen zijn commercieel interessant. Reporter belicht de slag om jong voetbaltalent. Ned 2, 21.50 u.

Compleet van de wereld. Presentator Ronald Olsthoorn praat via skype met drie steeds wisselende buitenlandse correspondenten. Met hen bespreekt hij het grote en kleine wereldnieuws van de afgelopen week. Het Gesprek, 21.45 u

Amusement

Boer zoekt Vrouw. Drieënhalf miljoen mensen keken vorige week naar het agrarische datingprogramma van de KRO dat ook dit seizoen weer een kijkcijferhit is. De deelnemende boeren bereiden zich voor om ‘hun vrouwen’ thuis te ontvangen. Boer Jos slooft zich niet extra uit, maar Wim heeft speciaal zijn bovenverdieping verbouwd. Hans en zijn logees zijn relaxed ondanks de camera’s en voeren gesprekken over het leven. Wietse vindt het moeilijk om een gesprek op gang te houden. Ned 1, 20.20 u

Sport

Portret van vader en zoon SelingerIn de middaguitzending van Studio Sport is een portret te zien dat Mart Smeets maakte van Arie en Avital Selinger. Vader en zoon wijdden hun leven aan volleybal. Ze deden mee aan de Olympische Spelen van 1992. Vader als coach, zoon als speler. Het team won zilver. Inmiddels is de zoon trainer en dat leerde hij van zijn vader. Ned 1, 13.10 u.

Radio

Napels bij nacht. Arjan Visser praat in zijn wekelijkse interviewprogramma met Keith Bakker. Hij is een ex-junk die de afgelopen jaren verschillende afkickcentra heeft opgericht. Smith and Jones is de eerste kliniek waar ook mensen met een gameverslaving terecht kunnen. Radio 1, 00.02 u.