Plastic koe tegen de lage melkprijs

Plastic koe tegen de lage melkprijs Oldeholtwolde, 3 okt. Boeren in het Friese Oldeholtwolde, bij Wolvega, hebben de afgelopen dagen ‘Fort Europa’ gebouwd, langs de snelweg A32. Hiermee protesteren ze tegen de in hun ogen te lage melkprijzen. Melkveehouders uit heel Europa willen maandag met hun tractoren naar Brussel rijden om aandacht te vragen voor hun situatie. Op die dag komen ook de Europese ministers van Landbouw bijeen om te praten over de lage melkprijzen op de wereldmarkt. Enkele duizenden boeren zullen in Brussel verschijnen, zo heeft de belangenorganisatie European Milk Board (EMB) laten weten. De boeren eisen dat de EU de productie verlaagt, zodat de prijzen kunnen stijgen. Nu levert een liter melk slechts 20 eurocent op, terwijl de melkveehouders naar eigen zeggen een prijs van 40 cent nodig hebben. Foto Herman Engbers 2-10-2009 Oldeholtwolde, Wolvega Nederland. Melkboeren (van de Dutch Dairymen board) bouwen "fort Europa" langs de A32 uit protest tegen de volgens hen te lage melkprijzen. Op de foto zijn boeren bezig plastic koeien bij hun kasteel te plaatsen. foto Herman Engbers Engbers, Herman