Minder wind

Het waait ook vanmiddag fors, maar in de loop van morgen en overmorgen wordt het langzaam rustiger. De stevige wind van het moment wordt veroorzaakt door een actief lagedrukgebied bij Schotland dat tot boven het zuiden van Scandinavië trekt. Morgen beweegt de depressie verder richting de Baltische Staten en verliest aan invloed. Een kern van hoge luchtdruk die momenteel groeit boven Frankrijk en morgen boven Centraal Europa ligt, krijgt juist meer invloed. Het weerbeeld wordt dan ook kalmer. Vanmiddag is daar nog niets van te merken. Het waait flink: landinwaarts op de meeste plaatsen vrij krachtig 5 Bft, aan zee veelal hard of stormachtig 7 tot 8 Bft. Daarbij is het grotendeels bewolkt. Hier en daar valt een regenbui. De maximumtemperaturen liggen op 15 tot 18 graden. Vanavond valt vrijwel overal wat regen, vanuit het noorden op steeds meer plaatsen gevolgd door brede opklaringen waarbij het vannacht afkoelt tot een graad of 11. De wind neemt zeer langzaam iets in kracht af. Morgen waait het nog altijd matig tot langs de noordkust eerst nog hard, 4 tot 7 Bft, maar net iets minder fors dan vandaag. Verder breekt de zon af en toe door en blijft het op de meeste plaatsen droog, bij 13 tot 16 graden. Maandag staat er nog maar een zwakke tot matige wind. Nu en dan schijnt de zon en het is weer grotendeels droog. Vanaf dinsdag wordt het een stuk wisselvalliger.