Hella Haasse

Veel aandacht voor de 91-jarige schrijfster Hella Haasse de komende weken. Zaterdag 10 oktober gaat de bewerking van haar historische roman Heren van de Thee in première, in de Leidse Schouwburg. Willem Nijholt speelt volgende maand eenmalig Oeroeg, het romandebuut van Haasse uit 1948. Het boek wordt vanaf 23 oktober een maand lang gratis uitgedeeld in openbare bibliotheken.

Hella Haasse m/v van de week Veel aandacht voor de 91-jarige schrijfster Hella Haasse de komende weken. Zaterdag 10 oktober gaat de bewerking van haar historische roman Heren van de Thee in première, in de Leidse Schouwburg. Willem Nijholt speelt volgende maand eenmalig Oeroeg, het romandebuut van Haasse uit 1948. Het boek wordt vanaf 23 oktober een maand lang gratis uitgedeeld in openbare bibliotheken. Lees komende week ook op... Tom Jones, het 69-jarige podiumbeest uit Wales, dat dinsdagavond 6 oktober optreedt in Ahoy Rotterdam. De mijnwerkerszoon, begonnen als Elvis-imitator, die in de jaren zestig en zeventig furore maakte als zanger en sekssymbool en hits had met de nummers It’s not unusual en She’s a lady, weet niet van ophouden. Theo Heuft, oprichter van het Amsterdamse bordeel Yab Yum, die donderdag 8 oktober zijn boek presenteert over dit luxueuze sekshuis. Volgens de uitgever is het een schelmenroman over de club die Heuft tien jaar geleden na afpersing van de hand deed. Yab Yum werd vorig jaar op last van de gemeente Amsterdam gesloten, omdat Hells Angels het etablissement in handen bleken te hebben. Belinda Terlouw, die woensdag 7 oktober de Religieuzenprijs ontvangt, een onderscheiding van de Konferentie van Nederlandse Religieuzen voor bewogen mensen. Terlouw, opleider aan de katholieke pabo in Zwolle, is een „creatieve vrouw, die altijd op een innoverende wijze bezig is”. Anje Jager Jager, Anja

Lees komende week ook op...

Tom Jones, het 69-jarige podiumbeest uit Wales, dat dinsdagavond 6 oktober optreedt in Ahoy Rotterdam. De mijnwerkerszoon, begonnen als Elvis-imitator, die in de jaren zestig en zeventig furore maakte als zanger en sekssymbool en hits had met de nummers It’s not unusual en She’s a lady, weet niet van ophouden.

Theo Heuft, oprichter van het Amsterdamse bordeel Yab Yum, die donderdag 8 oktober zijn boek presenteert over dit luxueuze sekshuis. Volgens de uitgever is het een schelmenroman over de club die Heuft tien jaar geleden na afpersing van de hand deed. Yab Yum werd vorig jaar op last van de gemeente Amsterdam gesloten, omdat Hells Angels het etablissement in handen bleken te hebben.

Belinda Terlouw, die woensdag 7 oktober de Religieuzenprijs ontvangt, een onderscheiding van de Konferentie van Nederlandse Religieuzen voor bewogen mensen. Terlouw, opleider aan de katholieke pabo in Zwolle, is een „creatieve vrouw, die altijd op een innoverende wijze bezig is”.