film

The Ladykillers. Humoristische misdaadfilm uit de befaamde Britse filmstudio Ealing. Professor Marcus (Alec Guinness) en zijn maten huren in ‘The Ladykillers’ een kamer bij een oud, onschuldig vrouwtje - symbool voor Victoriaans Engeland - om de overval op een geldtransport voor te bereiden. Ze doen zich voor als muzikanten. Ook met Peter Sellers en Herbert Lom. (Alexander Mackendrick, 1955, GB) België 1, 14.05-15.40u.

Loenatik, de moevie (Bobby Eerhart, 2002, Nederland). Amusante speelfilm met de vijf gekken uit de succesvolle VPRO-serie. Met Martin van Waardenberg, John Buijsman. Ned.3, 15.30-16.55u.

7 Days To Live (Sebastian Niemann, 2000, Duitsland/ Tsjechië/VS). Horrorcoproductie is schatplichtig aan talloze genre-genoten. Amanda Plummer is de echtgenote van een door een writer's block geplaagd schrijver in een afgelegen landhuis. RTL8, 22.30-0.20u.

Xiao cai feng / Balzac and the Little Chinese Seamstress / The Little Chinese Seamstress (Dai Sijie, 2002, China/Frankrijk). Eenvoudig drama over twee stadse tienerjongens in een Maoïstisch heropvoedingskamp op het platteland in de jaren zeventig. Desondanks kunnen zij zich stiekem verdiepen in Mozart, Balzac en Flaubert. En dan is er ook nog een mooi meisje. Canvas, 21.00-22.50u.