De spiegelei-schilderijen 1

De spiegelei-schilderijen 1 Kamagurka in stereo Sommige van de spiegelei-schilderijen van Kamagurka zullen volgend jaar als sculpturen te zien zijn in de nieuwbouw van het Damiaan ziekenhuis in de Vlaamse badplaats Oostende. Zoals de olifant die uit het spiegelei omhoog komt, op het schilderij geheel boven. „Dat is de Cholosterolifant, en die komt als levensgrote olifant met spiegeleieren als beeld op de hart- en vaatziektenafdeling te staan”, vertelt Kamagurka. Het ziekenhuis vroeg hem beelden voor afdelingen te maken. Op basis van sommige spiegelei-schilderijen maakte Kamagurka schetsen voor beelden die van gladde kunststof gemaakt worden. „Het ei is een symbool van het leven, daarom vonden we dat wel toepasselijk als uitgangspunt voor sculpturen in het ziekenhuis.” Maar niet alle spiegelei-doeken worden sculptuur. De Spiegelgewei-kip bijvoorbeeld, met een echte spiegel op het doek, zal vooralsnog alleen als schilderij van Kamagurka bestaan. Zeebroek, Luc