Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteit

Netwerk. Verslag over het dagboek van Jules Benedictus, dat is overgedragen aan het stadsarchief van Dordrecht. De 81-jarige Benedictus zat in de Tweede Wereldoorlog samen met zijn vader, moeder en zus 2,5 jaar ondergedoken in Dordrecht. Dagboeken van Joodse onderduikers zijn in Nederland nauwelijks bewaard gebleven. Ned.1, 20.25-20.50u.

Nova. Vervolg op de perikelen rond DSB bank met politieke reacties en gesprekken met slachtoffers. De Belgische politicus Guy Verhofstadt maakt als voorzitter van de AKO Literatuurprijs bekend welke schrijvers dit jaar worden genomineerd. Morgen: reportage over de Bijlmer naar aanleiding van de schietpartijen aldaar. Ned.2, 22.15-22.40u.

Uitreiking Gouden Kalveren. Verslag van de afsluiting van het Nederlands Film Festival in de Stadsschouwburg in Utrecht met de uitreiking van de Gouden Kalveren, de Film1 Publieksprijs en de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek afgewisseld met muzikale optredens. Presentatie Sarah Meuleman. Ned.2, 22.50-23.57u.

praatprogramma

Gesprek met de minister-president. Premier Balkenende geeft een toelichting op het kabinetsbeleid. Ned.2, 18.35-18.40u.

De wereld draait door. Ab Klink, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vertelt over een nieuwe campagne voor extra orgaandonaties. Oud-tv-presentator Hans van Willigenburg bespreekt de nieuwe cd en dvd van zijn grote favoriet Barbra Streisand. Zangeres Leona komt zingen. Tafelheer is Marc-Marie Huijbregts. Ned.3, 19.27-20.19u.

Vrouw & Paard. Eerste van tien nieuwe afleveringen van het discussieprogramma waarin vijf vrouwen actuele zaken bespreken. Met o.a. Hanneke Groenteman en Barbara Barend. Over eenzaamheid als taboe, quota voor topvrouwen en de AOW. Ned.2, 21.15-22.00u.

CQC. Satirisch actualiteitenprogramma. Het gebouw van de Tweede Kamer staat open voor iedereen die een pasje van iemand leent. Vier verschillende mensen bezoeken de publieke tribune met dezelfde pas. Ook stalen voorwerpen worden niet opgemerkt door de beveiliging. GroenLinks Kamerlid Ineke van Gent kijkt geschrokken naar de beelden. Verder o.a. ‘Glitter Glamour Goorder’, een eerlijkheidstest in Limburg en de kans op werk voor personen in een opvallende klederdracht. Veronica, 21.30-22.30u.

Pauw & Witteman. Schrijfster Conny Braam over haar boek De handelsreiziger van de Nederlandsche Cocaine fabriek, een roman over cocaïne, oorlog, liefde en wraak. Underground-rapper Kiddo Cee en Naomie Rijker van de organisatie Faqfiles over de beeldvorming in de media over de Bijlmer na de verschillende schietincidenten. Ned.1, 23.00-23.55u.

Friday Night with Jonathan Ross. Barbra Streisand wordt ondervraagd over haar uitzonderlijke carrière als zangeres, Oscar-winnende filmactrice, toneelactrice, regisseuse, scenarioschrijfster en filmproducente. Streisand zingt live liedjes van haar nieuwe album Love is the Answer en enkele klassiekers. BBC 1, 23.35-0.35u.

muziek

Bart Peeters - De hemel in het klad. Selectie uit de ‘De Hemel in het Klad’-tournee. Bart Peeters brengt met zijn muzikanten een mix van folk, wereldmuziek, cabaret en een vleugje jazz. Eén, 20.40-21.55u.

MOBO Awards. Samenvatting van de Music of Black Origin (MOBO) Awards, 2009 in Glasgow. Met optredens van o.a. Kelly Rowland, Keri Hilson, Jermaine Jackson, JLS, Chipmunk, Diversity en N-Dubz. Sprinter Usain Bolt is een van de gasten die de prijzen uitreikt. BBC 1, 23.40-1.10u.

In concert: Udo Jürgens ‘Einfach ich’. Registratie van concert in het Hallenstadion in Zürich, gevolgd door een muzikaal portret ter ere van zijn 75ste verjaardag. ZDF, 0.20-3.05u.

amusement

Claudia op vrijdag. Claudia de Breij op zoek naar de inspiratie van BN’ers. Zij ontdekt dat haar jeugdheld Arjan Ederveen ook wiet verbouwt in zijn tuin in Friesland, ondervindt het vakmanschap van Rick Nieman en leert de zachte kant van Johan Derksen kennen. Ned.3, 22.00-22.30u.

sport

Voetbal: Eerste divisiewedstrijd van de week. Rechtstreeks verslag De Graafschap-FC Dordrecht. RTL 7, 19.55-21.55u.