PES is de disc erin rammen en lekker een potje knallen

Dennis Hes

Redacteur gamewebsite ps3clan.nl

FIFA of Pro Evolution Soccer (PES)?

„PES. De gameplay is echt zo veel beter. FIFA is net dikke stront door een trechter, zo langzaam gaat het.”

En verder?

„FIFA heeft te veel scripted momenten. Als je een team op een bepaalde manier laat rennen, gaat de bal er gewoon altijd in. Rode kaarten kun je zoeken, fopduiken op bepaalde plekken leveren altijd een penalty op. Kijk, bij Pro Evolution kun je lekker die disc erin rammen als je een potje wil knallen. FIFA is een sloom spel. En het is allemaal veel te makkelijk. Leuk hoor als de bal tien keer in het netje gaat.”

FIFA heeft toch een grotere naam.

„FIFA is een spel voor het grote publiek. Zelfs opa’s en oma’s kennen het. Pro Evolution Soccer? Alleen die lange naam al. En gamers zijn kuddedieren hoor. Als al je vrienden FIFA spelen ga jij toch niet als enige Pro Evolution doen?”

Iedereen was het er toch wel over eens dat FIFA de laatste twee jaar beter was?.

„Konami heeft zich met deel 8 en 9 niet van hun beste kant laten zien. Maar nu hebben ze een inhaalslag gemaakt. Het spel grijpt weer terug naar deel 5 en 6. Het is net iets verfijnder. Als je met Sneijder doorbreekt realiseert de tegenstander zich dat je de bal er waarschijnlijk in wil knallen. Je wordt meteen gedekt. De graphics zijn tien keer beter. Lionel Messi van Barcelona herken je meteen. Bij FIFA is dat echt niet zo.”

Wat wordt het voetbalspel van 2009?

„Pro Evolution, maar als ik eerlijk ben,denk ik dat FIFA dit jaar toch beter verkoopt. De laatste twee jaar hebben ze het goed gedaan. Maar Pro Evolution komt met deze game toch langzaam erg dichtbij.”