Onstuimig

Morgen kan een stormachtige zuidwestenwind opsteken, vooral in het noordelijk kustgebied, met windkracht 8. Maar ook in het binnenland gaat het stevig waaien.

Dit onstuimige herfstweer wordt veroorzaakt door een stormdepressie die dit weekend via de Noorse Zee naar het zuiden van Zweden trekt. De bijbehorende regenstoring trekt ook over de lage landen. Vannacht krijgen de noordelijke provincies al wat regen, maar in het zuiden is het droog en komen bovendien een paar opklaringen voor. De temperatuur daalt naar 7 graden in Limburg tot 12 graden aan de kust. In de loop van de nacht wakkert de wind aan.

Morgen overdag bereikt de zuidwestelijke wind al snel kracht 4 tot 5 boven land en 6 tot 7 langs de kust. In het Waddengebied af en toe wellicht windkracht 8. Verder is er veel bewolking met regelmatig regen. Alleen ten zuiden van de grote rivieren lijkt het bijna overal droog te blijven met van tijd tot tijd zon in Limburg. De middagtemperatuur komt op maximaal 17 graden uit.

Zondag neemt de naar westelijke richtingen draaiende wind uiteindelijk af naar matig (rond kracht 4). De zon laat zich naar verwachting regelmatig zien en het blijft, op een enkel verspreid buitje na, droog. Daarbij wordt het ’s middags ongeveer 15 graden.